Bejelentkezés

TÁRSASÁGUNK ÁLTAL NYÚJTOTT VÁLASZTHATÓ SZOLGÁLTATÁSOK

​​A Társaság által nyújtott alapszolgáltatásokhoz (nominálás, újranominálás, elszámolás stb.) kapcsolódó adatforgalom nem tartozik a külön díj ellenében igénybe vehető választható szolgáltatások körébe.

csaszi_tamas_elek3.jpgA választható szolgáltatások díjait a Társaság jogosult minden gázév kezdetekor az új gázévre vonatkozóan a Központi Statisztikai Hivatal által az előző naptári évre publikált inflációval megemelni.

1. Adatszolgáltatás Rendszerhasználók részére

1.1 Nominálás arányos órai allokált adatszolgáltatás

A Társaság nominálás arányos allokált órás adatszolgáltatást biztosít a Rendszerhasználó által igényelt betáplálási és kiadási pontokra vonatkozóan a Rendszerhasználóra vonatkozó értékekről. Amennyiben a Rendszerhasználó NFKP tagsággal rendelkezik, abban az esetben az adatszolgáltatás díjmentes, külön szerződés megkötése nélkül igénybe vehető.

A feltüntetett jellista módosulhat abban az esetben, amikor egy hálózati ponton több szállítató jelenik meg, úgy az adott hálózati pont automatikusan bekerül a szolgáltatott adatok körébe, és fordítva.

A Társaság az adatszolgáltatását internet kapcsolattal, WEB technológiával az ipDATA (https://data.fgsz.hu) felületén keresztül nyújtja.

1.2 Órai nem allokált adatszolgáltatás

A Társaság órai adatszolgáltatást biztosít a Rendszerhasználó által igényelt kiadási és betáplálási pontokra vonatkozóan, ahol allokálásra nincs szükség. Amennyiben a Rendszerhasználó NFKP tagsággal rendelkezik, abban az esetben az adatszolgáltatás díjmentes, külön szerződés megkötése nélkül igénybe vehető.

A feltüntetett jellista módosulhat abban az esetben, amikor egy hálózati ponton több szállítató jelenik meg, úgy az adott hálózati pont automatikusan bekerül a szolgáltatott adatok körébe,és fordítva.

2. Adatszolgáltatás Rendszerüzemeltetők és Felhasználók részére

A Társaság kiadási ponthoz kapcsolódó Rendszerüzemeltetőnek nyújt adatszolgáltatást, valamint a Felhasználók részére a gázellátását biztosító hálózati ponthoz kapcsolódó adatokat szolgáltat.

A földgázelosztási engedélyeseknek és Felhasználóknak háromféle módon nyújt a Társaság adatszolgáltatást:

1. ipDATA (internet kapcsolattal WEB technológiával)

2. OTR GW (VPN kapcsolattal RDB technológiával)

3. ugyanazon adatkörre vonatkozóan egyszerre.

 

Letölthető dokumentumok :
Csatolmány Méret

© FGSZ Natural Gas Transmission Private Company Limited by Shares 2009–