Bejelentkezés

Tájékoztató az FGSZ Informatikai Platform fejlesztéséről és az ezzel összefüggő SOAP interfész változásokról

Tisztelt Partnereink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a jelenlegi Informatikai Platform több mint tíz éves használatát követően az Informatikai Platform teljes megújítására kerül sor. A fejlesztések a teljes IP-t érintik, alapjaitól új alkalmazást fejlesztettünk, így az Informatikai Platformon túl megújulnak az RBP valamint az IPDATA alkalmazások és ezzel párhuzamosan a honlapon elérhető és más adatszolgáltatások is. Felhívjuk a Kereskedési Platform tagok figyelmét, hogy a rendszerek megújítása és így jelen tájékoztatásunk a KP alkalmazásra is kiterjed.

A projekt egyik célja az Interoperability Network Code által megkövetelt adatkommunikációnak történő megfelelés, aminek érdekében a Rendszerhasználókkal és/vagy Kapcsolódó Rendszerüzemeltetőkkel használt SOAP interfészek xml-jei Edig@s formátumban kerültek kialakításra. Amennyiben Önök használni szeretnék a gép-gép kommunikációt, a saját rendszerük fejlesztésére is szükség lesz. Ahhoz, hogy ezeket a fejlesztéseket zökkenőmentesen végre lehessen hajtani, az alábbi tájékoztatást adjuk a projekt tervezett ütemezéséről:

  • 2018 márciusában a végleges interfész dokumentumok publikálásra kerülnek az fgsz.hu-n.

  • 2018. Q3 elején felhasználói oktatásokra kerül sor. Ezt követően megnyitjuk a teszt környezetet, ebben a fázisban számítunk az Önök aktív közreműködésére, mert közös érdekünk az esetlegesen jelentkező hibák gyors feltárása és javítása.

  • 2018 szeptemberében történik az éles rendszerek üzembe állítása.

  • 2018. október 1. éles indulás.

Az új rendszerrel kapcsolatban a közeljövőben további tájékoztatásokat tervezünk, a releváns információk és események időpontjáról és módjáról időben értesítjük Önöket.

Bízunk benne, hogy ezzel a fejlesztéssel is hozzá tudtunk járulni a hazai gázpiac további fejlődéséhez.

Üdvözlettel:

FGSZ Földgázszállító Zrt. és az FGSZ Kereskedési Platform Kft.


Letölthető dokumentumok :
Csatolmány Méret

© FGSZ Natural Gas Transmission Private Company Limited by Shares 2009–