Bejelentkezés

Az FGSZ Zrt. átmenetileg szünetelteti a földgázszállítást Ukrajna irányába

Az FGSZ Zrt. 2014. szeptember 25-én délután határozatlan időre megszakította az Ukrajna irányába, a Testvériség vezetéktől független távvezetéken keresztül történő földgázszállítást. Az intézkedés eredményeként a szállítás 2014. szeptember 25-én 18 órától leállt.

Az elrendelt megszakítás oka, hogy a rendszerhasználók értesítése szerint 2014. szeptember 26-i gáznaptól kezdődően jelentősen megnő a beszállítási igény, melynek eredményeként az ellátásbiztonság és a hálózati egyensúly fenntartása érdekében a beregdaróci csomópont kapcsolását át kell alakítani olyan módon, hogy a csomóponthoz kapcsolódó valamennyi távvezeték az ország belseje felé történő szállításra legyen alkalmas.

A 2013 márciusa óta az Ukrajnába irányuló szállításhoz rendelkezésre álló, éves szinten 6,1 Mrd m3 (napi szinten 16,8 millió m3/nap) mennyiségű földgáz kiszállítását lehetővé tévő kapacitást a mindenkori technikai és kereskedelmi feltételek függvényében, megszakítható módon, tehát nem garantáltan biztosítottuk a rendszerhasználók részére.

Letölthető dokumentumok :
Csatolmány Méret

© FGSZ Natural Gas Transmission Private Company Limited by Shares 2009–