Bejelentkezés

Eredményes MEKH - FGSZ találkozó

A héten, Siófokon tartott sikeres szakmai találkozón közös földgázipari statisztikai kiadvány elkészítéséről állapodott meg az FGSZ és a MEKH.

2013. augusztus 28-án szakmai találkozón látta vendégül az FGSZ a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal képviselőit. Dr. Dorkota Lajos elnök urat, Dr. Paróczai Csaba általános elnökhelyettest és Buda Dóra kabinetfőnököt Fehér János vezérigazgató, Ferencz I. Szabolcs, a MOL Nyrt. Társasági Kapcsolatok ügyvezető igazgatója és Buday Pál, az FGSZ Rendszerirányítás és Kapacitáskereskedelem igazgatója fogadta az FGSZ siófoki székházában. Rövid prezentációban bemutatták a Társaság szakmai múltját, s a vállalat által üzemeltetett infrastruktúra műszaki paramétereit, valamint szó esett az FGSZ stratégiai kitörési pontjairól is.

A Felek kölcsönösen megállapították, hogy a Hivatal és az FGSZ szakmai együttműködése példaértékű, kifejezetten problémás nézetkülönbség a két intézmény között nincs.

Fehér János vezérigazgató kiemelte: őszintén reméli, hogy a sikeres szakmai egyeztetés a MEKH és az FGSZ között a jövőben is folytatódni fog. Dr. Dorkota Lajos tájékoztatást adott arról, hogy a Hivatalban a jövőben törekednek az ügymenetek felgyorsítására és a további sikeres együttműködésre.

Dr. Dorkota Lajos elnök és Fehér János vezérigazgató megállapodtak abban, hogy az FGSZ Zrt. a Hivatallal együttműködve jövőre elkészíti a 2013-as év adatait feldolgozó földgázipari statisztikai kiadványt, amely az egész szakma számára hasznos információkat nyújt majd. Az FGSZ felajánlotta ehhez proaktív szakmai támogatását és a kiadvány összeállítását.

Az FGSZ rendszerirányító központjának megtekintése során a vendégek megismerkedhettek a gáznapi szállítási feladatokkal, a fizikai egyensúlytartás-managementtel, az elszámolási kérdésekkel, továbbá az informatikai platform, a napi földgáz- és kapacitáskereskedelmi platform (egyensúlyozási platform), valamint a SCADA működésével.

Letölthető dokumentumok :
Csatolmány Méret

© FGSZ Natural Gas Transmission Private Company Limited by Shares 2009–