Bejelentkezés

FGSZ - Geoplin megállapodás

Az FGSZ Zrt. és a Geoplin plinovodi d.o.o. megállapodást kötött a magyar és a szlovén földgázszállító rendszerek összekapcsolásához szükséges tanulmány elkészítésére.

GF_dWdRxD.jpg2009. július 1-jén a Magyar - Szlovén Üzleti Fórum keretében szándéknyilatkozatot írt alá az FGSZ Földgázszállító Zártkörűen Működő Részvénytársaság, valamint a Geoplin plinovodi d.o.o., mint a hazai és a szlovén nagy nyomású gázszállító hálózatok tulajdonosai és működtetői. A Budapesten aláírt megállapodással a vállalatok célja a szállítóhálózatok csővezetékkel való összekapcsolásához szükséges tanulmány elkészítése. A megállapodás fontos mérföldköve az FGSZ és a Geoplin közötti kétoldalú kapcsolatoknak, amelyek eredményeként a közeljövőben lehetőség nyílhat a két ország közötti gázszállításra. 

A jelenlegi megállapodást is ugyanazon érvek motiválják, mint a közép- és délkelet- európai gázvezeték hálózatok együttes működtetéséről és az ellátásbiztonság növeléséről szóló NETS kezdeményezést.  A NETS-projekt fő célja a gázellátás biztonságának javítása Közép- és Délkelet-Európában valamennyi érintett számára, az egyenlő felek közötti partneri viszony alapján.


Letölthető dokumentumok :
Csatolmány Méret

© FGSZ Natural Gas Transmission Private Company Limited by Shares 2009–