Bejelentkezés

Gázszivárgás volt Gyömrőn

Megsérült az üzemelő nagynyomású szállítóvezeték Gyömrő belterületén, s a földgáz szivárogni kezdett a levegőbe. A szakemberek azonnal megkezdték a vezeték lefúvatását, s folyamatosan mérték a gázkoncentrációt. A veszély a délutáni órákra elhárult.

2011. szeptember 19-én a déli órákban Gyömrő belterületén tervezett karbantartási munka keretében műtárgykiváltást végzett Társaságunk, az FGSZ Zrt. alvállalkozója a Zsámbok – Vecsés 700 mm-es átmérőjű, 64 bar nyomásfokozatú földgázszállító vezetéken. Az előkészületi munkák során egy munkagép megsértette az üzemelő vezetéket, melynek következtében a vezetékben lévő földgáz szivárogni kezdett. A levegőbe kerülő gáz koncentrációját folyamatosan mérték a szakemberek, akik soron kívüli fáklyázással azonnal megkezdték a vezeték nyomásmentesítését. A vezeték nyomása gyors ütemben csökkent. A gáz lefúvatása a délutáni órákra befejeződött.

Mivel a gázkifúvás lakott területen történt, az érintett Nefelejcs utcát lezárták, s a lakosokat azonnal tájékoztatták az FGSZ Zrt. szakemberei. Az érintett utcából az otthon tartózkodó lakosoknak biztonságuk érdekében átmenetileg el kellett hagyniuk otthonaikat a nyomásmentesítés befejezéséig.  Az útzár kevéssel 16.30 óra után megszűnt, s a lakosok visszamehettek otthonaikba. A vezeték leürítésével a lakosságot érintő valamennyi veszély elhárult.

 

Letölthető dokumentumok :
Csatolmány Méret

© FGSZ Natural Gas Transmission Private Company Limited by Shares 2009–