Bejelentkezés

MOL Tanszék alakult a Miskolci Egyetemen

A nemzetközi szintű szakember utánpótlás és fejlesztés érdekében a MOL és a Miskolci Egyetem közös tanszéket indít az egyetem Műszaki Földtudományi Karán. A június 12-én ünnepélyesen felavatott új tanszék vezetője Dr. Zsuga János, az FGSZ Igazgatóságának elnöke lesz.

A MOL és a Miskolci Egyetem stratégiai megállapodásának keretében júniustól induló MOL Tanszék kiemelten foglalkozik a már működő olajmérnök- és a tervek szerint 2015 őszén induló szénhidrogén-ipari földtudományi mérnök angol nyelvű MSc képzésekkel, illetve az egyetem nemzetközi és szakmai kapcsolatainak ápolásával. A tanszékhez tartozó szakokon több mint 100 diák tanul jelenleg is.

A MOL és az FGSZ már évtizedek óta jó kapcsolatot ápol a Miskolci Egyetemmel, amely a hazai olaj- és gázipari képzés központja.

A MOL Tanszék vezetője, Dr. Zsuga János is a campus diákja volt egykor, ott végzett okleveles gázmérnökként. A Miskolci Egyetem Mikoviny Sámuel Doktori Iskolában szerzett PhD-fokozatot, később az egyetem szenátusa címzetes egyetemi docenssé avatta. 2013 júniusától a Miskolci Egyetem, júliusától a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi tanára, szeptemberétől az Ukrán Olaj-, és Gázipari Állami Egyetem díszdoktora.

Tagja a Magyar Tudományos Akadémia Energetikai Bizottságának, a Magyar Tudományos Akadémia Köztestületének, az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesületnek és a Society of Petroleum Engineersnek.

Letölthető dokumentumok :
Csatolmány Méret

© FGSZ Natural Gas Transmission Private Company Limited by Shares 2009–