Bejelentkezés

Open season pályázati felhívás a szlovák-magyar összekötő vezeték kapacitásának értékesítésére

Az FGSZ Földgázszállító Zártkörűen Működő Részvénytársaság (FGSZ Zrt.) és az Eustream a.s. 2009. június 19-én közös Szándéknyilatkozatot írt alá, melynek értelmében egy közös projekt keretében a magyar és a szlovák nagynyomású földgáz szállító rendszer összekötése megvalósul.

A földgázszállítás várhatóan 2013. elején veszi kezdetét, az összesen 115 km hosszú (magyar szakasz 94 km; szlovák szakasz 21 km) kétirányú szállításra is alkalmas vezetéken, melynek tervezett szállítási kapacitása 5 Mrdm3/év. Ezen kapacitás a tényleges piaci igénynek megfelelően változhat.

A piaci igények felmérésének érdekében az FGSZ Zrt. és az Eustream a.s. közös Open Season eljárást indít az összekötő vezeték kapacitásának értékesítésére. Jelen első szakaszban nem kötelező érvényű ajánlatok benyújtására biztosítunk lehetőséget az érdeklődők számára, melynek eredményeként 2009. végére előzetes információt kapnak társaságaink a földgáz piaci szereplők valós szállítási igényeiről. Ezt követően, várhatóan 2010. első félévében, a kötelező érvényű Open Season eljárás lebonyolításra is sor kerül, mely a vonatkozó kapacitás lekötési szerződések megkötésével zárul majd.

További részletes információt itt találnak a tisztelt érdeklődők!

Letölthető dokumentumok :
Csatolmány Méret

© FGSZ Natural Gas Transmission Private Company Limited by Shares 2009–