Bejelentkezés

Sajtóközlemény 2009. április 29.

A hazai rendszer egyensúlya biztosított, valamennyi fogyasztó ellátása zavartalan.

A mai napon (2009. április 29.) Magyarország becsült gázfogyasztása 20-21 Mm3 – amely mennyiség megfelel az ilyenkor szokásosnak -, melyhez a szükséges gázforrások rendelkezésre állnak hazai termelésből,  hazai tárolókból és importból. A mai napra vonatkozó import gázszállítások mennyisége jelenleg egyeztetés alatt van az ukrán Ukrtransgaz gázszállító céggel.

Tegnap az ukrán gázszállító vállalat csak az orosz Gazprom forrásokból származó földgázt igazolta vissza Magyarország irányába történő leszállításra. A visszaigazolt mennyiséget, 5 Mm3-t hiánytalanul átadta a szerződéses nyomásszinten. A vissza nem igazolt és le nem szállított gázforrásokat a hazai piacon rendelkezésre álló opciós gázforrásokból pótolta az FGSZ Földgázszállító Zrt. A magyarországi fogyasztók ellátása hiánytalan volt.

A hazai rendszer forrás-fogyasztás mérlege jelenleg is egyensúlyban van. Amennyiben valamely kereskedő forrása nem állna rendelkezésre, az FGSZ Földgázszállító Zrt. a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően elsősorban a kereskedelmi engedélyesek által felajánlott opciós gázforrások bevonásával biztosítja a forrás-fogyasztás egyensúlyát. Valamennyi fogyasztó – lakossági, kommunális és ipari – ellátása biztosított, megszakítás vagy korlátozás elrendelése nem szükséges.

Letölthető dokumentumok :
Csatolmány Méret

© FGSZ Natural Gas Transmission Private Company Limited by Shares 2009–