Bejelentkezés

Seszták Imre nevét vette fel a beregdaróci kompresszorállomás

Az FGSZ Zrt. egyik legjelentősebb gázipari objektuma, a magyar gázszállító rendszer keleti kapuőre immár az építését egykor irányító szakember nevét viseli.Sesztak_Imre_tabla_2.jpg

2011. augusztus 3-án Seszták Imre, a földgázszállítás kimagasló személyisége, egykori kiváló vezető halálának első évfordulóján baráti ünnepség keretében új nevet kapott a beregdaróci kompresszorállomás. Seszták Imre emlékére, az iránta való tisztelet jeléül a létesítmény hivatalos elnevezése múlt szerdától: Seszták Imre Kompresszorállomás. 

Seszták Imre 26 évesen, 1974-ben került kapcsolatba a gáziparral a GOV berkein belül.
A Testvériség, valamint további, kisebb gázvezetékek és a Hajdúszoboszlói Telemechanikai Központ építésében vett részt. 1977-ben az OKGT őt bízta meg a beregdaróci kompresszorállomás építésének vezetésével. Seszták Imre érdeme, hogy 2 évvel később már működtek, és azóta is üzemelnek a daróci kompresszorok, s hogy az állomás az ország egyik legjelentősebb gázipari objektumává vált.
1980-tól 12 éven át vezette a GOV beregdaróci üzemét. 1992-től ’94-ig a MOL Rt. Siófoki Gáz és Olajszállító Üzem koordinációs főmérnöke volt, majd külföldi és magyar olajipari beruházások piackutatásával, szervezésével foglalkozott. 1995-től haláláig a MOL Rt. által alapított Turbo Team Kft. ügyvezető igazgatójaként dolgozott.
 
Seszták Imre emlékét immár a tiszteletére állított márványtábla és a nevét viselő kompresszorállomás is őrzi.


Letölthető dokumentumok :
Csatolmány Méret

© FGSZ Natural Gas Transmission Private Company Limited by Shares 2009–