Bejelentkezés

Szlovák-magyar összekötő vezeték: Open Season eljárás új, kötelező érvényű szakasza megújított feltételekkel

Az FGSZ Zrt. és az Eustream a.s. újra meghirdeti a magyar és szlovák nagynyomású földgázszállító vezetékek összekötését célzó, úgynevezett Open Season kapacitás értékesítési eljárást.

Az Open Season eljárás keretében az érdeklődők még a tényleges beruházás megkezdése előtt megvásárolhatják a szállítóvezeték kapacitás használati jogát. A végleges beruházási döntést a rendszerüzemeltetők a beérkezett, kötelező érvényű vételi ajánlatok alapján hozzák meg. Az idei év első felében lebonyolított előző eljárás nem hozta meg az elvárt eredményt. A két érintett szállítórendszer üzemeltetője kiterjedt konzultációkat folytatott, amelyek eredményeként számos ponton megújították a projekt feltételeit. A változások nem érintik az összekötő vezeték műszaki tulajdonságait, de a korábbinál rugalmasabb feltételeket kínálnak pl. a lekötési időszak, vagy a pénzügyi feltételek területén. Várható, hogy a pályázók javára megváltoztatott feltételek a korábbinál nagyobb érdeklődést váltanak ki. A résztvevők ajánlataikat október 15. és december 8. között nyújthatják be. Az Eustream és az FGSZ még karácsony előtt értékelni fogja a beérkezett ajánlatokat és eredményt hirdet. A tervek szerint a gázvezeték várhatóan 2014 elején kezdi meg működését.

Az Open Season eljárás kötelező érvényű ajánlattételi szakaszának újbóli felhívása egyaránt nyitott a korábbi szakaszra regisztrált pályázók részére, valamint a szlovák-magyar összekötő vezeték kapacitása iránt érdeklődő új vállalatok számára is.

További információk a www.eustream.sk és a www.fgsz.hu honlapokon találhatók.

Letölthető dokumentumok :
Csatolmány Méret

© FGSZ Natural Gas Transmission Private Company Limited by Shares 2009–