Bejelentkezés

Jogcímalapú termékek (MGP termék) kereskedése

​​​​​​​​Tisztelt Partnereink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 312/2014. sz. EU rendeletben (BAL NC) meghatározott rövid távú szabványtermékek kereskedésére a Kereskedési Platformon (KP) van lehetőség.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a BAL NC-nek megfelelően a szállítási rendszerüzemeltető az egyensúlyozási intézkedések során amikor és amilyen mértékben lehetséges, prioritásként kezeli a jogcímalapú termékeket (MGP termék) minden más rendelkezésre álló rövid távú szabványtermékkel szemben, a költséghatékonyságot szem előtt tartva.

A jogcímalapú termékekkel folytatott kereskedelem esetén az egyik rendszerhasználó átvételi értesítést, a másik átadási értesítést nyújt be. A létrejött ügylet az érintett (átvevő és átadó) rendszerhasználók nominálásában TRADE ügyletként jelenik meg. A létrejött ügylet nem vonható vissza és nem módosítható az újranominálás során.

Mivel a rendszerhasználók felelősek egyensúlyozási portfólióik kiegyensúlyozásáért, a kereskedő résztvevőknek lehetőségük van az esetlegesen kialakult egyensúlytalanságukat rendezni az Informatikai Platformon a szállítóhálózatba betáplálandó, illetve onnan vételezendő gázmennyiség módosításával az (újra)nominálás szabályai szerint.

A vonatkozó termékspecifikáció és működési leírás az alábbi linken elérhető KP működési szabályzat 2. és 3. sz. mellékletében található meg: ​

/hu-hu/Documents/hirlevelek/kereskedesi_platform_szabalyzat_10_01_5601-2015_hatarozattal_elfogadott.pdf​​ 

Tisztelettel:

FGSZ Zrt.

Letölthető dokumentumok :
Csatolmány Méret

© FGSZ Natural Gas Transmission Private Company Limited by Shares 2009–