Bejelentkezés

Kapacitásaukció meghirdetése (2015/16 (Q2) gördülő negyedéves, megszakítható és backhaul, nem kapcsolt)

​Tisztelt Partnereink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Regional Booking Platformon (RBP) kiírásra kerültek a

hazai hálózati pontok tekintetében a
2015/16-os gázév második negyedévére (Q2)
gördülő negyedéves, megszakítható, nem kapcsolt kapacitásokra,
valamint
gördülő negyedéves, backhaul, nem kapcsolt kapacitásokra
vonatkozó aukciók.

Az értékesítésre kerülő kapacitások aukciós kiírásai megtekinthetők az RBP Portálon.

Az aukciókon az a rendszerhasználó jogosult részt venni, aki:

2015. december 11-én 14.00-ig (UTC)

A. Regisztrált az RBP Portálon.

B. Megkötötte a Rendszerhasználati Keretszerződést.

C. Megküldte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által kiadott földgázkereskedelmi, vagy korlátozott földgázkereskedelmi engedélyének másolatát.

2015. december 12-én 11.00-ig (UTC)

D. Beny​újtotta az aukciós biztosítékot, melynek összege 35.000.000 Ft és/vagy az aukció indulásakor az RBP Limitkezelő moduljában rendelkezik legalább ezzel a nagyságú limittel.

A fentiek szerinti kiírt aukciók nyitási időpontja: 2015. december 14. 8 óra (UTC), ami 9 órának felel meg Magyarországon (CET időzóna). A kapacitásaukción a rendszerhasználók egymást követő fordulókban meghatározott árlépcsők szerinti emelkedő árak mellett tehetnek ajánlatot az általuk igényelt mennyiségre. Az aukciók menetével kapcsolatban a „Kapacitáslekötési Platform Szabályzat” című dokumentumból és a „User Manual for the Bidder Role” című dokumentumból tájékozódhatnak.

Az aukciós kiírásokban a kiinduló ár a Tarifarendelet (1/2013. (VII. 11.) MEKH rendelet) alapján meghatározott kapacitásdíj (Ft/kWh/h/negyedév 25°C/0°C, GCV). Az egyes aukciós árlépcsőkhöz tartozó ár az ezen kapacitásdíj %-ában meghatározott díj, ami az adott kapacitáshoz tartozó aukciós prémiumot jelenti. Az aukción kapacitást nyert rendszerhasználónak az elnyert kapacitásra vonatkozó kapacitásdíj és a nyertes ajánlathoz tartozó árlépcső alapján kalkulált aukciós prémium kerül kiszámlázásra.

A fenti paraméterek alapján kiírt aukciókon elnyert kapacitásokat a 2016. január 1-jétől 2016. március 31-ig terjedő időszakban használhatják a kapacitásokat elnyerő rendszerhasználók.

Az aukció során elnyert kapacitások átvezetésre kerülnek az Informatikai Platform Szerződéskezelés moduljába. A szerződés abban az esetben kerül jóváhagyásra a modulban, ha a nyertes rendszerhasználó a szerződéses biztosítékot is benyújtotta Társaságunknak.

Amennyiben az aukciókkal kapcsolatban kérdésük van, keressenek bennünket az rbp@fgsz.hu címen.

Üdvözlettel:

FGSZ Zrt.​

Letölthető dokumentumok :
Csatolmány Méret

© FGSZ Natural Gas Transmission Private Company Limited by Shares 2009–