Bejelentkezés

Kapacitásaukciók meghirdetése (Beregdaróc 800 HU>UA és Drávaszerdahely CR>HU) - 2015/16-os gázév éves negyedéves megszakíth

​Tisztelt Partnereink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Regional Booking Platformon (RBP) kiírásra kerültek a

Beregdaróc 800 (HU>UA) és
Drávaszerdahely (CR>HU)
hálózati pontok tekintetében
2015/16-os gázév éves negyedéves
megszakítható, nem kapcsolt kapacitásokra
vonatkozó aukciók.

Az értékesítésre kerülő kapacitások aukciós kiírásai megtekinthetők az RBP Portálon.

Az aukciókon az a rendszerhasználó jogosult részt venni, aki:

2015. szeptember 4-én 13.00-ig (UTC)

A. Regisztrált az RBP Portálon.

B. Megkötötte a Rendszerhasználati Keretszerződést.

C. Megküldte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által kiadott földgázkereskedelmi, vagy korlátozott földgázkereskedelmi engedélyének másolatát.

2015. szeptember 7-én 10.00-ig (UTC)

D. Ben​yújtotta az aukciós biztosítékot, melynek összege 35.000.000 Ft. Azon rendszerhasználóknak, akik a 2015. június 1-jei, vagy 2015. szeptember 7-i aukcióra vonatkozóan már benyújtották az aukciós biztosítékot, nem kellett további biztosítékot beadniuk Társaságunk felé.

A fentiek szerinti kiírt aukciók nyitási időpontja: 2015. szeptember 8. 7 óra (UTC), ami 9 órának felel meg Magyarországon (CET időzóna). A kapacitásaukción a rendszerhasználók egymást követő fordulókban meghatározott árlépcsők szerinti emelkedő árak mellett tehetnek ajánlatot az általuk igényelt mennyiségre. Az aukciók menetével kapcsolatban a „Kapacitáslekötési Platform Szabályzat” című dokumentumból és a „User Manual for the Bidder Role” című dokumentumból tájékozódhatnak.

Az aukciós kiírásokban a kiinduló ár a Tarifarendelet (1/2013. (VII. 11.) MEKH rendelet) alapján meghatározott kapacitásdíj (Ft/kWh/h/negyedév 25°C/0°C, GCV). Az egyes aukciós árlépcsőkhöz tartozó ár az ezen kapacitásdíj %-ában meghatározott díj, ami az adott kapacitáshoz tartozó aukciós prémiumot jelenti. Az aukción kapacitást nyert rendszerhasználónak az elnyert kapacitásra vonatkozó kapacitásdíj és a nyertes ajánlathoz tartozó árlépcső alapján kalkulált aukciós prémium kerül kiszámlázásra.

A fenti paraméterek alapján kiírt aukciókon elnyert kapacitásokat a Q1 időszak tekintetében 2015. október 1-jétől 2015. december 31-ig, Q2 időszak tekintetében 2016. január 1-jétől 2016. március 31-ig, Q3 időszak tekintetében 2016. április 1-jétől 2016. június 30-ig, Q4 időszak tekintetében 2016. július 1-jétől 2016. szeptember 30-ig terjedő időszakban a Tarifarendeletben meghatározottak szerint használhatják a kapacitásokat elnyerő Rendszerhasználók.

Az aukció során elnyert kapacitások átvezetésre kerülnek az Informatikai Platform Szerződéskezelés moduljába. A szerződés abban az esetben kerül jóváhagyásra a modulban, ha a nyertes rendszerhasználó a szerződéses biztosítékot is benyújtotta Társaságunknak.

Szeretnénk felhívni szíves figyelmüket, hogy az aukció tesztelésére 2015. szeptember 1-jén és 2-án 7 (UTC) órai kezdettel biztosítunk lehetőséget, ami 9 órának felel meg Magyarországon (CET időzóna).

Amennyiben az aukciókkal kapcsolatban kérdésük van, keressenek bennünket az rbp@fgsz.hu címen.

Üdvözlettel:

FGSZ Zrt.

Letölthető dokumentumok :
Csatolmány Méret

© FGSZ Natural Gas Transmission Private Company Limited by Shares 2009–