Bejelentkezés

Kereskedési Platformmal kapcsolatos aktualitások

Tisztelt Partnereink!
 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a  MEKH 309/2016. sz. Határozatának megfelelően a 2016. február 01-i gáznaptól bevezetésre kerülnek a 312/2014/EU rendelet és a Kereskedési Platform működési szabályzat szerinti marginális elszámoló árak a gáznapi kereskedelmi egyensúlytalanságok elszámolása során.

Marginális eladási árat kell alkalmazni abban az esetben, ha a rendszerhasználó adott napi betáplálásai meghaladják az adott napi vételezéseit, míg marginális vételi árat kell alkalmazni abban az esetben, ha a rendszerhasználó adott napi vételezései meghaladják az adott napi betáplálásait.

A gáznapi marginális eladási árak és marginális vételi árak a Kereskedési Platform működési szabályzat 7.2. fejezete alapján kerülnek meghatározásra, és a gáznapi elszámolást követően az fgsz.hu honlapon publikálásra kerülnek.

Társaságunk 2016. február hónaptól – a gázhónapi korrekciós zárás időpontját követően -  az ÜKSZ 15.2.2.5.1. fejezet szerinti kiegyensúlyozó gázon realizált egyensúlyozási értékesítési különbözet értékét és a rendszerhasználók összesített és anonim  egyensúlytalanságának az értékét, illetve az ÜKSZ: 15.2.2.5.2. fejezet szerinti egyensúlyozási intézkedésekkel kapcsolatosan felmerült költségét az fgsz.hu honlapon publikálja. A februári adatközlés a januári gázhónap elszámolására vonatkozik.

Tisztelettel:

FGSZ Zrt.

Letölthető dokumentumok :
Csatolmány Méret

© FGSZ Natural Gas Transmission Private Company Limited by Shares 2009–