Bejelentkezés

Meghívó a Kapacitáslekötési Platform (RBP alkalmazás) gyakorlati oktatására

Tisztelt Partnereink!

A 2008. évi XL. törvény 2015. április 16-án hatályba lépő módosításának 134/B (3) és (8) rendelkezése szerint az FGSZ Zrt. által üzemeltetett földgázszállító rendszer betáplálási-kiadási pontjaira az éves kapacitástermék kiosztását a 2015. október 1-jétől kezdődő gázévre vonatkozóan Társaságunk 2015. május 11-én köteles lebonyolítani a Kapacitáslekötési Platformon. Az FGSZ Zrt. jóváhagyásra benyújtotta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz a Kapacitáslekötési Platform (RBP) szabályzat tervezetét.

A Kapacitáslekötési Platformon (RBP) történő kapacitás kiosztási eljárás folyamatának és használatának megismerésére a 2015. árpilis 20-24. közötti időszakban biztosítunk Önöknek lehetőséget Siófokon, a Batthyány utca 2/a szám alatti épületben.

Amennyiben Társaságuk részt kíván venni a 2015. május 11-i, valamint azt követően az RBP-n lebonyolított kapacitás kiosztási eljárásokban, javasoljuk, hogy az elsősorban gyakorlati ismeretek megszerzésére irányuló oktatásunkra azokat a képviselőiket delegálják, akik az RBP alkalmazást a kapacitás aukciók során használni fogják.

A rendszerhasználók várhatóan jelentős számára és a gyakorlati oktatáshoz szükséges számítástechnikai háttér biztosíthatóságára való tekintettel cégenként maximum 2 fő jelentkezését tudjuk befogadni.

Előzetes terveink szerint hétfőn, kedden és pénteken magyar nyelven, szerdán és csütörtökön pedig angol nyelven folyik majd az oktatás, amely minden nap 10 órakor kezdődik és várhatóan legkésőbb 16 óráig véget ér.

Érdeklődés esetén kérjük Önöket, hogy 2015. április 16-án 12 óráig küldjék meg jelentkezéseiket a kap@fgsz.hu e-mail címre. A jelentkezésben kérjük, hogy adják meg 

  • magyar állampolgárságú delegált esetén a résztvevő nevét, személyi igazolvány számát, a képviselt cég nevét, valamint hogy melyik napokon - 2 opciót megjelölve - kívánnak részt venni az oktatáson,
  • nem magyar állampolgárságú delegált esetén az állampolgárságot és az útlevélszámot, a képviselt cég nevét, valamint, hogy melyik napon kívánnak részt venni az oktatáson.

A jelentkezések feldolgozását követően az érintetteket e-mail-ben közvetlenül értesítjük a képzés konkrét napjáról, legkésőbb 2015. április 17-én 14 óráig.

2015. árpilis 20-át megelőzően Hírlevél formájában további tájékoztató anyagokat teszünk közzé annak érdekében, hogy az oktatásra már minden, jelenleg ismert jogi és szerződéses információ birtokában legyenek a résztvevők. 

Annak érdekében, hogy minél eredményesebb legyen az oktatás, kérjük Önöket, hogy előzetesen küldjék meg az esetlegesen felmerülő kérdéseiket a kap@fgsz.hu címre 2015. április 16-án 12 óráig.

Tisztelettel: 

FGSZ Zrt.

Letölthető dokumentumok :
Csatolmány Méret

© FGSZ Natural Gas Transmission Private Company Limited by Shares 2009–