Bejelentkezés

KLP Szabályzat módosítás - 2017. február 1.

​​Tisztelt Partnereink!

​​​Ezúton hívjuk fel szíves figyelmüket, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 370/2017 számú határozatában jóváhagyta a Kapacitáslekötési Platform Szabályzat (KLP Szabályzat) módosítását. A 2017. február 1-től hatályos KLP Szabályzatban több olyan változás is bevezetésre került, mely Partnereink üzleti tevékenységét érinthetik. Ezek az alábbiakban foglalhatók össze: 

  1. A Kapacitáslekötési Platformon bevezetésre került az előzetes ajánlatadás lehetősége egyenáras és pro ráta kapacitásaukciók esetén. A funkció segítségével a KLP Rendszerhasználó Tagoknak lehetőségük nyílik az aukciók nyitása előtt beadni ajánlataikat. Az előzetes ajánlatadás funkció h​​asználatáról Társaságunk távoktatás keretében bemutatót szervez, melynek részleteiről a későbbiekben külön tájékoztatja Partnereit. A tervezett bemutatóra való felkészülés céljából kérjük Önöket, hogy tanulmányozzák a Rendszerhasználói kézikönyv vonatkozó fejezeteit, melyben a funkció használatának részletes leírása is megtalálható. A funkció hamarosan bevezetésre kerül emelkedő áras aukciókra is, amelyről külön hírlevélben tájékoztatjuk partnereinket.

  2. A Kapacitáslekötési Platform szabályzatban részletesen leírásra került pro ráta allokációs eljárás, amely jelenleg a bolgár piac belső hálózati pontjain működik.

  3.  A Kapacitáslekötési Platform új szolgáltatásaként elérhetővé vált a másodlagos kapacitásügyletek REMIT jelentésének lehetősége. Ennek szerződéses feltételeit a Rendszerhasználó Tagsági Megállapodás új, II. számú melléklete​ (Másodlagos Kapacitásügylet REMIT Jelentési Szolgáltatás Igénybevételére Vonatkozó Megállapodás) biztosítja . Társaságunk, mint az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynöksége (ACER) részére bejelentést teljesítő, és az ACER által A00009913.HU ACER kóddal nyilvántartásba vett, harmadik fél számára RRM szolgáltatást nyújtó szervezet (RRM Szolgáltató) külön díj ellenében az ACER által elvárt üzenetformátumban, a Rendszerhasználó igényétől függően

a) elérhetővé teszi Rendszerhasználó számára, vagy

b) elérhetővé teszi a Rendszerhasználó számára és be is jelenti az ACER-nek

a Rendszerhasználó másodpiaci kapacitásügyleteihez kapcsolódó, a Kapacitáslekötési Platformon létrejött tranzakciós adatait.


Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban bármilyen jellegű kérdés merül fel, forduljanak hozzánk bizalommal az RBP-vel kapcsolatos kérdésekben az rbp@fgsz.hu vagy az FGSZ rendszerhasználati feltételeivel kapcsolatban a kap@fgsz.hu e-mail címen.

Üdvözlettel:

FGSZ Zrt.

Letölthető dokumentumok :
Csatolmány Méret

© FGSZ Natural Gas Transmission Private Company Limited by Shares 2009–