Bejelentkezés

3.4. (3) Rendszerhasználónkénti egyensúlytalansági és azokhoz kapcsolódó költségadatok

​„Rendszerének egyensúlytartásával kapcsolatos szolgáltatásai körében minden szállításirendszer-üzemeltető köteles minden egyensúlyozási időszakra vonatkozóan legalább egy hónappal az egyensúlyozási időszak végét követően minden rendszerhasználót rendszerhasználónkénti bontásban előzetesen tájékoztatni az egyensúlytól való egyedi eltérésének nagyságáról és az ezzel kapcsolatos költségadatokról. Az egységesített terhelési profil alapján ellátott fogyasztókra vonatkozó végleges adatok legfeljebb 14 hónappal később szolgáltathatók. Amennyiben ezeket az információkat harmadik fél szolgáltatja, akkor a szállításirendszer-üzemeltetők az információszolgáltatási kötelezettség alól mentesülnek. A szállításirendszer-üzemeltető e tájékoztatás során köteles tiszteletben tartani a kereskedelmi szempontból minősített információk titkosságát.”

 

Az FGSZ Zrt. a gáznapot követően 14 óráig tájékoztatja a rendszerhasználókat az előző gáznapra vonatkozó egyensúlytalanságukról és az adott opciók igénybe vételéről az Informatikai Platformján keresztül.

A gázhónapot követő hónap 15-ig a gázhónapra vonatkozó végleges állokáció alapján meghatározásra kerül a rendszerhasználók egyensúlytalansága napi bontásban, mely a kiegyensúlyozási pótdíj jegyzőkönyv, valamint a kiegyensúlyozó gáz felhasználás jegyzőkönyv alapját képezi. Az FGSZ Zrt. gázhónapot követő hónap 15-ig megküldi a jegyzőkönyveket a rendszerhasználók részére.
 

Letölthető dokumentumok :
Csatolmány Méret

© FGSZ Natural Gas Transmission Private Company Limited by Shares 2009–