Bejelentkezés

Aukciós naptár - konzultáció

​​Tisztelt Partnereink!

Ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmüket, hogy az ENTSOG publikálta a 2017 évi aukciós naptárat, melyet itt tekinthetnek meg. 

Mint Önök előtt is ismeretes, a 984/2013/EU Rendelet módosítása 2017. április 1-én lép hatályba. Ennek értelmében az éves negyedéves aukciók lebonyolítási rendje megváltozik, a változások rövid összefoglalója a hivatkozott aukciós naptár elején is olvasható. A hivatkozott EU rendelet szerinti új, határkeresztező és tároló ponti éves és éves negyedéves aukciós időpontok, valamint a hatályos 19/2009. (I.30.) Korm. Rendelet 15. számú melléklete szerinti aukciós naptárban feltüntetett hazai hálózati ponti szállítási kapacitáslekötési időpontok nagymértékben el fognak térni egymástól. 

A piaci szereplők portfólió kezelésének megkönnyítése érdekében Társaságunk szeretné előzetesen felmérni, hogy ez a kettős éves és éves negyedéves aukciós eljárásrend milyen hatással lehet az üzleti folyamataikra, illetve milyen támogatottságot kapna egy, a hivatkozott EU szabályozással harmonizáló eljárásrend esetleges bevezetése a hazai hálózati pontok kapacitás kiosztása esetében.

Fentiek alapján szeretnénk felkérni Tisztelt Partnereinket, hogy amennyiben véleményüket meg kívánják Társaságunkkal osztani, akkor az alábbi kérdésekre adott válaszaikat szíveskedjenek megküldeni 2017. március 15-ig a kap@fgsz.hu e-mail címre.

  1. Egyetért-e Társaságuk azzal, hogy a hazai hálózati ponti szállítási kapacitáslekötési időpontok az éves kapacitásaukciók esetében már 2017-ben is megegyezzenek a 984/2013/EU Rendelet módosított változatában megjelölt időpontokkal, azaz az érintett hazai nem megszakítható éves kapacitásaukciók 2017. július 3-án kerüljenek lebonyolításra?
    Igen/Nem

  2. Egyetért-e Társaságuk azzal, hogy a hazai hálózati ponti szállítási kapacitáslekötési időpontok megegyezzenek a 984/2013/EU Rendelet módosított változatában megjelölt időpontokkal az éves negyedéves kapacitásaukciók esetében?          
    Igen/Nem

  3. Társaságuknak van-e bármilyen egyéb észrevétele a hazai hálózati pontokra vonatkozó aukciós naptárral kapcsolatban?
​Tisztelettel: 

FGSZ Zrt.​

Letölthető dokumentumok :
Csatolmány Méret

© FGSZ Natural Gas Transmission Private Company Limited by Shares 2009–