Bejelentkezés

Tevékenységünk

A siófoki székhelyű Társaság tulajdonolja és üzemelteti a Magyarország területét behálózó nagynyomású földgázszállító vezetékrendszert, valamint – az egyetlen rendszerirányítási engedély birtokában – összehangolja a teljes földgázrendszer működését. Emellett földgáz tranzit tevékenységet is folytat Szerbia és Bosznia-Hercegovina részére, valamint átszállítást Románia, Horvátország és Ukrajna irányába.

fgsz_if_0018.jpgA nagynyomású vezetékrendszer látja el a gázszolgáltató társaságokat, a közvetlenül a földgázszállító rendszerhez kapcsolódó erőműveket és a nagyipari fogyasztókat. A Társaság alapvető feladata a nagynyomású távvezetékrendszer biztonságos és optimális üzemeltetése, fenntartása és fejlesztése, ezen belül a nagynyomású távvezetéken szállítandó földgáz szállíttatóktól való átvétele és azoknak történő átadása, a szállított gáz mennyiségének és minőségének mérése, központi szagosítása, nyomás szabályozása, túlnyomás elleni védelme.

A Társaság közel 70 éves múltra tekint vissza, melynek utóbbi négy évtizede során egyre növekvő ütemben korszerűsödött.

Az FGSZ Zrt. nagy biztonsággal, diszkriminációmentesen, magas műszaki színvonalon, környezet­barát módon látja el földgázszállítási feladatát. A környezet terhelésének folyamatos csökkentését a földgázszállítási technológia dinamikus fejlesztésével éri el. A nemzetközi összehasonlítások alapján a magyarországi szállítórendszer, műszaki színvonalát tekintve, a világ élvonalában található.

A földgázellátásról szóló 2008. évi XL. törvény szerinti engedélyköteles tevékenységet csak a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által kiadott működési engedély birtokában lehet gyakorolni. Az FGSZ Zrt. Szállítási rendszerüzemeltetői működési engedélye és módosításai a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal határozatai között találhatók.

Letölthető dokumentumok :
Csatolmány Méret

© FGSZ Natural Gas Transmission Private Company Limited by Shares 2009–