Az FGSZ a héten megkezdte a fokozatos visszatérést a normál működéshez

2020. 05. 06.

2020. május 6-tól megkezdtük a home office-ból való körültekintő, fokozatos visszatérést megszokott munkaállomásainkra. Kollégáink közel felét érinti ez az intézkedés, akik március 16-tól végzik otthonról feladataikat.

Munkatársaink egészségének megőrzése és a biztonságos működés érdekében szigorú szabályokat dolgoztunk ki az újrainduló irodai munkavégzésre vonatkozóan. Az érintett kollégákat előzetesen megkérdeztük arról, hogy tudják-e vállalni az irodai munkavégzést és közel kétharmaduk nyilatkozott úgy, hogy ennek nincs akadálya – így a héten ők kezdhetik meg a munkahelyekre való fokozatos visszatérést.

Első ütemben két egymást követő munkanapot töltenek kollégáink a munkahelyükön, majd három napot továbbra is home office-ban dolgoznak. A két hétvégi pihenőnapot figyelembe véve a két nap nap munkahelyi jelenlétet így öt nap otthonlét követi, ezzel is csökkentve az esetleges megfertőződés, illetve a fertőzés továbbadásának kockázatát a munkahelyeken.

Meghatározásra került továbbá, hogy egy adott irodában hány fő tartózkodhat egy időben – tartva a kétméteres távolságot egymástól –, illetve kötelező a szájmaszk viselete is. Az irodaépületekben gyakori takarítás és fertőtlenítés történik, a kollégák számára pedig kéz- és felületfertőtlenítő szereket biztosítunk a védekezés érdekében.

Az eddig is személyes jelenlétet igénylő munkakörökben – például a rendszerirányítás, üzemeltetés területén – továbbra is kiemelt figyelmet fordítunk kollégáink védelmére, amit munkaszervezési intézkedésekkel és védőeszközökkel is biztosítunk. A területen dolgozó kollégák felelősségük tudatában, fegyelmezetten betartják a biztonsági és higiéniai szabályokat, és elkötelezetten végzik munkájukat a járványügyi helyzetben is Magyarország ellátásbiztonságáért.

Hírlevél feliratkozás