Az FGSZ azonnali adománnyal támogatja a legnagyobb magyar segélyszervezeteket

2022. 03. 02.

Míg a földgázszállítás hazánkban és a régióban továbbra is zavartalanul folyik, az Ukrajnában zajló események kapcsán az FGSZ Zrt. arra az elhatározásra jutott, azonnali felajánlással támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, illetve a Baptista Szeretetszolgálat határ mentén végzett munkáját.

Az ország földgázellátása zavartalan, a határkeresztező vezetékek mindegyikén érkezhet földgáz az országba, a tárolói kapacitások ugyancsak rendelkezésre állnak. 

A Társaság ugyanakkor szolidaritását fejezi ki a háború sújtotta Ukrajna lakói felé, támogatva azoknak a szervezeteknek a munkáját, melyek az ukrán lakosságot hivatottak segíteni e nehéz és szomorú körülmények között. Az FGSZ ennek szellemében azonnali adományt ajánl fel Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, illetve a Baptista Szeretetszolgálat részére, mely szervezetek a háború borzalmai elől menedéket keresőket segítik határon innen és azon túl.

„Kötelességünknek érezzük, hogy a rendelkezésünkre álló eszközökkel támogassuk azon szervezetek munkáját, melyek a háború miatt szükséget szenvedők megsegítésén munkálkodnak” – mondta Ferencz I. Szabolcs, az FGSZ Zrt. elnök-vezérigazgatója. „Folyamatosan figyeljük a helyzet alakulását, miközben fenntartjuk működésünk folytonosságát.”

Hírlevél feliratkozás