Az FGSZ lett a teljes hazai földgázszállítórendszer üzemeltetője: az FGSZ átvette az MGT Zrt. tevékenységét

2019. 10. 04.

2019. október 4-én 06.00 órakor az FGSZ Zrt. átvette az MGT Zrt.-től a Magyarországot Szlovákiával összekötő 92 km-es földgázszállító vezeték üzemeltetését, így most már a teljes, közel 6000 km-es magyarországi nagynyomású földgázszállító vezetékrendszert az FGSZ működteti.

Emellett az FGSZ Zrt. továbbra is ellátja az együttműködő földgázrendszer szállítási rendszerirányítói feladatait.

Az engedélyes tevékenység átvétele zökkenőmentesen megtörtént, az FGSZ és az MGT szakembereinek hatékony együttműködésének eredményeként. Ezúton is szeretném elismerésemet kifejezni a résztvevő kollégák munkája iránt, melynek köszönhetően a továbbiakban Magyarország egész területén biztosíthatjuk magas színvonalon szolgáltatásainkat partnereink részére.” – mondta Ferencz I. Szabolcs, az FGSZ Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A tranzakció várhatóan október közepén zárul le, amikor az MGT részvényei is az FGSZ birtokába kerülnek. Az MGT Zrt. üzletágának megvásárlásának feltételeiről, így többek között az engedélyes tevékenység, a munkavállalók és eszközök átvételéről, valamint a vételárról a Kormány 1366/2019. (VI. 25.) Korm. határozata rendelkezett.

 

Hírlevél feliratkozás