TÁRSASÁGUNK ÁLTAL NYÚJTOTT ADATSZOLGÁLTATÁSOK


Alapszolgáltatásokhoz kapcsolódó adatszolgáltatás

A Társaság által nyújtott alapszolgáltatásokhoz (nominálás, allokálás, elszámolás stb.) kapcsolódó adatforgalom díjmentes, az nem tartozik a külön díj ellenében igénybe vehető választható adatszolgáltatások körébe.

Választható adatszolgáltatások

A rendszerhasználók, rendszerüzemeltetők és Felhasználók igényük esetén választható adatszolgáltatásokat vehetnek igénybe, a Társaság  Üzletszabályzatában lévő adatszolgáltatásokra vonatkozó típusszerződés megkötése alapján. 

Választható adatszolgáltatás Rendszerhasználók részére

A Társaság nominálás arányos allokált órás, illetve órai nem allokált (amennyiben az adott hálózati ponton allokálásra nincs szükség) adatszolgáltatást biztosít a Rendszerhasználó által igényelt betáplálási és kiadási pontokra vonatkozóan a Rendszerhasználóra vonatkozó értékekről. Amennyiben a Rendszerhasználó KP tagsággal rendelkezik, abban az esetben az adatszolgáltatás díjmentes, külön szerződés megkötése nélkül igénybe vehető.

A szolgáltatott jellista módosul abban az esetben, amikor egy hálózati ponton több szállíttató jelenik meg vagy egy hálózati ponton több szállíttató egy szállíttatóra változik.

A Társaság az adatszolgáltatását internet kapcsolattal, WEB technológiával az adatszolgáltatási felületén keresztül nyújtja.

Választható adatszolgáltatás Rendszerüzemeltetők és Felhasználók részére

A Társaság a kiadási ponthoz kapcsolódó Rendszerüzemeltetőnek nyújt adatszolgáltatást, valamint a Felhasználók részére a gázellátását biztosító hálózati ponthoz kapcsolódó adatokat szolgáltat.

A Rendszerüzemeltetőnek és Felhasználónak háromféle módon nyújthat a Társaság adatszolgáltatást:

1. IPdata (internet kapcsolattal WEB technológiával)

2. OTR SOAP (gép-gép kapcsolattal)

3. ugyanazon adatkörre vonatkozóan a fenti két módon egyszerre.