A pandémia második hullámában is kiemelt védelmet nyújt az FGSZ által támogatott légzésvédelmi felszerelés

2020. 11. 16.

A koronavírus-járvány második szakasza a korábbinál sokkal nagyobb erővel érte el hazánkat, az esetszámok pedig továbbra is emelkednek. Az egészségügyi személyzet munkája kritikus egy ilyen nehéz időszakban, így a védelmük segítésére irányuló támogatás kiemelten fontos. Az FGSZ támogatásával a nyár folyamán megvásárolt légzésvédelmi eszközök célja is ez volt, hiszen a pandémia csúcsán így tudtuk a három Balaton környéki megyei kórház – a kaposvári, a veszprémi és a zalaegerszegi – dolgozóinak védelmét a legjobban segíteni. 

Vizimentok_2

Ahogy arról júniusban beszámoltunk, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) és az FGSZ közti egy évtizedes együttműködés idén nyáron új kezdeményezéssel bővült, amikor Társaságunk légzésvédelmi eszközök beszerzését támogatta. Az eszközök célja a beavatkozó szakszemélyzet légzésvédelme, illetve a potenciális megfertőződésnek való kitettségük csökkentése, így nyújtva kiemelt védelmet az egészségügyi dolgozóknak. Az említett három kórházba eljuttatott izolációs légzésvédelmi felszerelés képes egyidejűleg 4-4 fő egészségügyi ellátó személyzet teljes biztonságát garantálni a vírussal szemben, bármilyen ellátás közben, szavatolva annak biztonságos végrehajtását.  A betanítás során összesen 22 orvos és ápoló számára mutatták be a személyes védőfelszerelések alkalmazását, az eszközök össze- és szétszerelésének technikáját és az eszközök rendszerben történő használatát.

A kórházak a nyári átadást és az eszközök rendeltetésszerű használatának bemutatását követően jelenleg is ingyenesen használhatják a Vízimentők tulajdonában lévő professzionális légzésvédelmi eszközöket. Somogy, Zala és Veszprém megye jelenleg a közepesen, ill. kevésbé fertőzött területek közé sorolható, ám a kórházi szakdolgozók elmondása szerint az eszközökre mindenhol nagy szükség van.  „A felszerelés napi használata már rutinszerű. Maximálisan elégedettek vagyunk a túlnyomásos, külső levegővel működő teljes arcos maszkokkal, mert nincs párásodás és 100%-os védelmet biztosít számunkra” – állítják a kórházi dolgozók.

Büszkék vagyunk rá, hogy az FGSZ által adományozott felszerelések hatékonyan járulnak hozzá az egészségügyben dolgozók biztonságos körülmények közötti áldozatos munkavégzéséhez.

Bővebb információ az eszközökről és azok használatáról a Vízimentők  oldalán érhető el.

Hírlevél feliratkozás