Az FGSZ elkészült a korlátozási rendszerterv szerinti alrendszerével

2023. 11. 06.

Örömmel tájékoztatjuk Tisztelt Partnereinket, hogy az FGSZ Zrt. elkészült a MEKH által jóváhagyott Korlátozási Rendszerterv szerinti alrendszerével.

Az elosztói engedélyesek és azon közvetlen távvezetéki fogyasztók, akik több POD-dal is rendelkeznek egy-egy hálózati ponthoz kapcsolódóan az Informatikai Platform 8.6. „Korlátozás allokálás” menüpont alatt tölthetik majd fel a Korlátozási Rendszerterv szerinti KORALL típusú CSV állományaikat.

Azon kereskedelmi engedélyesek, akik egy hálózati ponthoz kapcsolódóan 1 POD-dal rendelkező közvetlen távvezetéki fogyasztót látnak el, az adott (1 db) POD-ra vonatkozó korlátozási törzsadatokat (KORTORZS típusú CSV állomány) az Informatikai Platform 8.5. „Korlátozási törzsadatok” menüpont alatt tölthetik majd fel.

Azok a partnereink, akik például nagy méretű fájlokat kell, hogy feltöltsenek, (ilyenek pl. jellemzően a nagy elosztó társaságok), igényelhetnek személyre szóló SFTP hozzáférést az FGSZ Ügyféltámogatásán keresztül a ” felirat alatt érhető el.

Kérjük, hogy még a jogszabály által előírt adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének határideje előtt (kereskedői engedélyeseknek 2023. november 15. elosztói engedélyeseknek 2023. november 30.) teszteljék le a felületeket az IP tesztrendszerén (UAT) és ha szükséges az SFTP működést is.

Amennyiben az új korlátozási funkciók működésével kapcsolatban bármilyen kérdésük adódik vagy a tesztelés során rendellenességet tapasztalnak, jelezzék felénk TopDesk-en keresztül.

Köszönjük az Iparág szereplőinek az eddigi közös munkát! Bízunk benne, hogy a feszített tempó ellenére 2024. január 1-jétől egy, az ellátásbiztonságot hatékonyabban támogató rendszert sikerül élesbe állítanunk!

Üdvözlettel:

FGSZ Zrt.

Hírlevél feliratkozás