Nem kötelező erejű piaci kereslet felmérés a hidrogén határkeresztező pontok, magyarországi hidrogéntermelési és fogyasztási pontok vonatkozásában

2023. 07. 25.

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy az FGSZ Zrt. szeptember 15-ig nem kötelező erejű piaci igény felmérést indít a jövőbeni hidrogén határkeresztező pontok kapacitásaira, valamint a jövőbeni magyarországi hidrogéntermelési betáplálási és fogyasztási kilépési pontokra vonatkozóan.

Minden hidrogéntermelőt, fogyasztót és szállíttatót arra biztatunk, hogy nyújtsák be várható igényüket a jövőbeni magyarországi termelési és fogyasztási pontokra, import-, export- és országhatáron átnyúló szállítási igényeikre vonatkozóan.

A benyújtott igények alapozhatják meg, illetve alakíthatják a lehetséges hidrogén infrastruktúra fejlesztéseket, amelyek eddigi tervezeteiről a következő oldalakon tájékozódhatnak www.ehb.euwww.h2inframap.eu.

A nem kötelező erejű igényeiket az ezen a linken elérhető excel táblázat kitöltésével küldhetik meg cégünknek.

Felhívjuk továbbá szíves figyelmüket, hogy az igényjelzéseket csak akkor tudjuk figyelembe venni, ha az igénylők az adott IP vonatkozásában mindkét érintett szállítási rendszerüzemeltető részére benyújtják a nem kötelező érvényű igényeiket. Amennyiben az IP másik oldalán nem Önök, hanem egy másik rendszerhasználó Önökkel egyeztetve nyújtja be a kapacitásigényt, kérjük az adott rendszerhasználó nevét és az általa benyújtott kapacitásigényt is jelezzék az FGSZ Zrt. részére az említett dokumentumban.

Az igényfelmérés lezárását követő 6 héten belül, de legkésőbb 2023. november 1-ig az FGSZ Zrt. közzéteszi az eredményeket a vonatkozó igényfelmérési jelentésekben, a határkeresztezési pontok esetében a szomszédos szállítási rendszerüzemeltetőkkel egyetértésben.

A nem kötelező erejű igényjelzéssel kitöltött kérdőíveket 2023. szeptember 15-ig kell benyújtani a e-mail címre. Amennyiben a fenti eljárással kapcsolatban kérdése van, keressenek minket bizalommal ezen az e-mail címen is.

Üdvözlettel: 

FGSZ Zrt.

Hírlevél feliratkozás