Rendszerhasználói tájékoztató nap a bővített kapacitás eljárás kötelező érvényű szakaszáról

2024. 05. 16.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Bizottság (EU) 459/2017 rendelete alapján folytatott bővített kapacitás eljárás és az annak részeként 2024. július 1-én tartandó bővített kapacitás aukcióhoz kapcsolódóan 2024. május 22-én az FGSZ és a Vertical Corridor kezdeményezés résztvevői közös tájékoztatást tartanak.

A Vertical Corridor kezdeményezésben érintett rendszerüzemeltetők (DESFA, ICGB, Bulgartransgaz, Transgaz, FGSZ, Vestmoldtransgaz, Gas TSO of Ukraine) összehangoltan készítették el a tranzitútvonal kapacitásbővítésére vonatkozó projekt javaslataikat, melynek része az FGSZ által közzétett és a MEKH által jóváhagyott projekt javaslat is.

A tájékoztató során az érdeklődők betekintést nyerhetnek a bővített kapacitás eljárás keretén belül tervezett projektekbe és a 2024. július 1-én, a bővített kapacitás eljárás kötelező érvényű szakaszában tartandó kapacitás aukció folyamatába és annak részleteibe.

Az előadáson való részvétel személyesen és online egyaránt lehetséges, de regisztrációhoz kötött. Az előzetes napirend itt érhető el.

Üdvözlettel:

FGSZ Zrt.

Hírlevél feliratkozás