Tervezett FGSZ IP Interfész változás és tesztelési lehetőség

2020. 06. 26.

Az FGSZ Informatikai Platformján végrehajtottuk azt a fejlesztést, amely lehetővé teszi, hogy egy adott Rendszerhasználó/Rendszerhasználó partner (akit egy konkrét EIC-vel lehet azonosítani) több (a kapcsolódó rendszerüzemeltetők által meghatározott) FGSZ-es belső kóddal kerülhet rögzítésre.

Ezzel párhuzamosan megteremtettük annak a lehetőségét, hogy a nominált és allokált adatokat a lekérdezést kezdeményező partner igénye szerint testre szabva lehessen EIC kód vagy belső kód alapján lekérdezni mind gép-gép mind pedig exceles letöltés során. A fejlesztés eredményeként, amennyiben a használandó Rendszerhasználó partner több FGSZ-es belső kóddal is szerepel az Informatikai Platformon, akkor a pontos azonosítás miatt csak a belső kóddal tudjuk a nominálást gép-gép kapcsolaton keresztül befogadni. Ehhez a jelenleg használt interfészeinken módosítást kellett végrehajtani. A módosításokat tartalmazó interfész dokumentumokat a https://fgsz.hu/informatikai-platform/interfesz-dokumentumok „Élesítés előtt álló Interfész dokumentumok” alcím alatt publikáltuk.

Az új fejlesztés elérhető az FGSZ IP tesztrendszerén, kérjük teszteljék, hogy a változtatás után is megfelelően működnek-e az interfészek. Alapértelmezetten az EIC kód alapú lekérdezés kerül beállításra minden partner esetén a gép-gép kommunikáció és a belső kód alapú lekérdezés az exceles letöltés esetére. Amennyiben a fejlesztéssel kapcsolatban kérdésük lenne, vagy az alapértelmezett beállítástól eltérő beállítást szeretnének használni, az kérjük jelezzék felénk TopDesk-en keresztül.

Köszönettel,

FGSZ Zrt.

Hírlevél feliratkozás