Az FGSZ lesz a teljes hazai földgázszállítórendszer üzemeltetője és irányítója

2019. 06. 28.

Az FGSZ tulajdonába kerül az MGT Zrt.

Az FGSZ Földgázszállító Zrt. a mai napon megállapodást írt alá az MGT Zrt. üzletágának megvásárlásáról. A tranzakciót követően az FGSZ tulajdonába kerül a Magyarországot Szlovákiával összekötő 92 km-es földgázszállító vezeték és a kapcsolódó eszközök, létesítmények, így az FGSZ látja majd el a teljes magyarországi nagynyomású földgázszállító rendszer üzemeltetését és irányítását.

Az egységes működtetés Magyarország és a régió ellátásbiztonságának erősítését szolgálja, s egyben elősegíti a nemzeti érdekek és a szakmai szempontok erőteljesebb képviseletét.

„Az integrált működtetésben rejlő szinergiák nemcsak hatékonyságjavulást eredményezhetnek, de az ellátásbiztonság erősítéséhez is jelentősen hozzájárulnak. Az FGSZ – nemzetközi szakmai hírnevéhez méltóan – professzionális csapattal, partnerei elégedettségére, a folyamatos és biztonságos ellátásra fókuszálva biztosítja a továbbiakban is szolgáltatásait” – mondta Ferencz I. Szabolcs, az FGSZ Földgázszállító Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A tranzakció feltételeiről, így többek között az engedélyes tevékenység, a munkavállalók és eszközök átvételéről, valamint a vételárról a Kormány 1366/2019. (VI. 25.) Korm. határozata rendelkezik.

Az akvizícióra 2019. második félévében kerül sor.

Hírlevél feliratkozás