DRP teszt 2021

2021. 04. 16.

Tisztelt Partnereink!

Az FGSZ Zrt. az ellátásbiztonságot szem előtt tartva kiemelt figyelmet fordít informatikai rendszereinek, ezen belül az Informatikai Platform, az RBP, a Kereskedési Platform, az IPDATA és a TSODATA magas szintű rendelkezésére állására. Ehhez többek közt az éles rendszerrel funkcionalitásában megegyező tartalékközpontot üzemeltet, amely perceken belül képes átvenni az éles rendszer funkcióit adatvesztés nélkül, amennyiben az éles rendszer kiesik. Azért, hogy az üzletmenet-folytonosságot folyamatosan biztosítani tudjuk, rendszeresen tesztelni szükséges, hogy a tartalékrendszer alkalmas-e funkciójának ellátására, illetve egy esetleges átállás esetén szükséges-e beállításokat módosítani a partnerek által üzemeltetett kapcsolódó rendszereken.

Felhívjuk Partnereink figyelmét, hogy a soron következő átállásteszt közép-európai idő (CEST) szerint 2021. május 11-én 6:00h-tól kezdődően kerül megvalósításra, amely várhatóan 8:00h-ig befejeződik. Az átállást követően egy gáznapot a tartalékrendszeren működve tervezünk üzemelni. A visszaállást a fő telephelyünkre 2021. május 12-én tervezzük 6:00h-tól kezdődően, amely várhatóan 8:00h-ig befejeződik. A tesztelés jó alkalmat teremt Partnereinknek arra, hogy felülvizsgálják és, ha szükséges, kiegészítsék meglévő üzletmenet folytonossági (BCP) folyamataikat egy nem várt esemény bekövetkezése esetére.

Hangsúlyozni szeretnénk, arra számítunk, hogy a fenti alkalmazások felületein a verziószám felett megjelenő „Kápolnásnyék” feliraton túl más változást nem fognak tapasztalni Partnereink, ugyanakkor szükséges lehet a megfelelő erőforrás biztosítása a kapcsolódó informatikai rendszer üzemeltetője részéről az át- és visszaállást követően valamint a soron következő üzletileg kritikus gép-gép interakció során.

Kérjük, hogy - amennyiben ezt eddig nem tették meg - az FGSZ rendszereit gép-gép kapcsolaton keresztül (pl. SOAP, AS4) elérő saját rendszereikben állítsák be/engedélyezzék az FGSZ fő telephelyének IP címei (bejövő: 195.184.6.100, 195.184.6.101 (új!) kimenő: 195.184.6.1) mellett a tartaléktelephely IP címeit (bejövő: 82.141.149.130 (új!) 82.141.149.131, kimenő: 82.141.149.129) is.

Bízunk benne, hogy a tesztelés eredményeként, az iparági informatikai rendelkezésreállás, így az ellátásbiztonság is növekedni fog!

Amennyiben a tesztelés technikai részleteivel kapcsolatban kérdésük lenne, kérjük az Ügyféltámogatás TopDesk csatornáján keresztül vegyék fel velünk a kapcsolatot!

Üdvözlettel:

FGSZ Zrt.

Hírlevél feliratkozás