Nem kötelező erejű piaci kereslet felmérés a hazai biometán betáplálási és fogyasztási igényekre vonatkozóan

2024. 09. 10.

Ezúton tájékoztatjuk, hogy az FGSZ Zrt. a mai napon nem kötelező érvényű piaci igényfelmérést indított biometán betáplálási és fogyasztási igényekre vonatkozóan a piaci szereplők számára. A válaszadás határideje 2024. október 10. Felmérésünk kizárólag tájékoztató jellegű, vagyis a megadott információk semmilyen szempontból nem kötelezik sem a válaszadót, sem vállalatunkat jövőbeni teljesítésre vonatkozóan.

Minden biometán termelőt és fogyasztót arra bíztatunk, hogy nyújtsák be meglévő, vagy jövőbeli igényüket a magyarországi együttműködő földgázrendszerre vonatkozóan, mind a nagynyomású, mind az elosztói hálózat tekintetében. 

Fogyasztók esetében az igényfelmérő lehetőséget biztosít közvetlen biometán, illetve származási garancia (GO), vagy egyéb tanúsítvány (ISCC) vásárlási igényének jelzésére is. 

A nem kötelező érvényű igényeiket az ezen a linken elérhető kérdőív kitöltésével küldhetik meg vállalatunk számára.

Az igényfelmérés lezárását követően legkésőbb 2024. november 10-ig az FGSZ Zrt. közzéteszi az összesített eredményeket. A benyújtott piaci igények alakíthatják vállalatunk jövőbeli infrastruktúra fejlesztéseit dekarbonizációs céljainkkal összhangban.

Amennyiben a fenti eljárással kapcsolatban kérdése van, keressen minket bizalommal az e-mail címen.

Hírlevél feliratkozás