Bemutatkozás, Alkalmazások elérhetősége

Az Informatikai Platform a jogszabályok által a szállítási rendszerüzemeltető és szállítási rendszerirányító számára meghatározott illetve vállalt feladatok ellátásához szükséges informatikai eszközrendszer.

Az Informatikai Platform internet alapon, a szabályozó által meghatározott gyakorisággal frissülő adatokkal biztosítja többek között az együttműködő földgázrendszer hidraulikai egyensúlyának fenntartásához, valamint a szerződések alapján meghatározott szállítási feladat előkészítéséhez és lebonyolításához valamint elszámolásához szükséges adatforgalmat. Ezen alkalmazás segítségével teszünk eleget hazai és Európai Uniós adatszolgáltatási kötelezettségeinknek.
​​​​​
A 2018. októberig működő Informatikai Platform több mint tíz éves használatát követően az Informatikai Platform teljes megújítására került sor. A fejlesztések a teljes IP-t érintették, alapjaitól új alkalmazást fejlesztettünk, így az Informatikai Platformon túl megújultak az RBP valamint az IPDATA alkalmazások és ezzel párhuzamosan a honlapon elérhető és más adatszolgáltatások is.

Bízunk benne, hogy ezzel a fejlesztéssel is hozzá tudtunk járulni a hazai gázpiac további fejlődéséhez.

Az éles rendszerek elérhetőségei az alábbiak:

A tesztrendszerek elérhetőségei: