IPNew Projekt

Az Informatikai Platform a jogszabályok által a szállítási rendszerüzemeltető és szállítási rendszerirányító számára meghatározott illetve vállalt feladatok ellátásához szükséges informatikai eszközrendszer.

Az Informatikai Platform internet alapon, a szabályozó által meghatározott gyakorisággal frissülő adatokkal biztosítja többek között az együttműködő földgázrendszer hidraulikai egyensúlyának fenntartásához, valamint a szerződések alapján meghatározott szállítási feladat előkészítéséhez és lebonyolításához valamint elszámolásához szükséges adatforgalmat. Ezen alkalmazás segítségével teszünk eleget hazai és Európai Uniós adatszolgáltatási kötelezettségeinknek.
​​​​​
A 2018. október 01-ig működő Informatikai Platform több mint tíz éves használatát követően az Informatikai Platform teljes megújítására került sor. A fejlesztések a teljes IP-t érintették, alapjaitól új alkalmazást fejlesztettünk, így az Informatikai Platformon túl megújultak az RBP valamint az IPDATA alkalmazások és ezzel párhuzamosan a honlapon elérhető és más adatszolgáltatások is.

Bízunk benne, hogy ezzel a fejlesztéssel is hozzá tudtunk járulni a hazai gázpiac további fejlődéséhez.

Felhívjuk Tisztelt rendszerhasználó és kapcsolódó rendszerüzemeltető partnereink figyelmét, hogy 2018. október 1 és azt követő gázidőszakra vonatkozóan a megújult Informatikai Platform alkalmazások állnak az Önök rendelkezésére. 

Az új éles rendszerek elérhetőségei az alábbiak:

Az új tesztrendszerek elérhetőségei:

​A 2018. október 1 gáznapot megelőző adatokat tartalmazó alkalmzások a következő linken találhatóak:

Informatikai Platform 2018.09.30-ig