Társadalmi szerepvállalás

Egy jól működő vállalat alapvető érdeke, hogy előmozdítsa működési környezetének sikerét is. Társadalmi szerepvállalásunk filozófiája ezért az együttműködés és az értékközvetítés pillérein nyugszik.

Fontosnak tartjuk a működési területünkön található települések segítését. Kiemelt figyelmet fordítunk a környező falvak és városok intézményeinek és civil szervezeteinek szociális, kulturális, sport-, továbbá egészség- és környezetvédelemmel kapcsolatos programjaira.
Fontos számunkra az oktatási intézmények és a hátrányos helyzetű családokban nevelkedő gyermekek tanulmányi támogatása. Ennek érdekében rendszeresen szervezünk gyűjtéseket, melyeknek köszönhetően tanszereket, ruhaneműt és élelmiszereket juttattunk el az érintettek részére.

Nagy hangsúlyt fektetünk a székhelyünkön, Siófokon és a Balaton környékén, továbbá a régiós telephelyeink területén tevékenykedő civil szervezetek, intézmények tevékenységének előmozdítására, s mivel tevékenységünk országos, a támogatások egy részével országos működésű társadalmi szervezeteket, intézményeket is segítünk.
Az anyagi hozzájárulás mellett eszközátadással is segítjük a rászorulókat. 

Véradás

2011 óta szervezünk vállalati véradásokat működési területeinken. Az elmúlt évek összesített mutatói:

3070

MUNKAVÁLLALÓ

160

ALKALOM

9210

EGYSÉG

9210

EMBERÉLET

/2011-2022/

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesület támogatása

A vízimentőket több, mint egy évtizede támogatjuk rendszeresen, hogy Balaton melletti cégként hozzájáruljunk a biztonságos vízi és vízparti élethez.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesület támogatása
Kulturális élet és sportrendezvények támogatása
Kulturális élet és sportrendezvények támogatása

Segítségünkkel Siófokon és működési területünk településein színvonalas előadások megszervezésére nyílik lehetőség. Közreműködésünkkel érkezik a siófoki kulturális központba számtalan színvonalas előadás, ahogy a régiók területén is hozzájárulunk a nívós szórakozási lehetőségek megvalósításához. Az előző évhez hasonlóan 2021-ben is támogattuk Kápolnásnyéken és Kővágóörsön a Képmás-estek elismerésre méltó előadásait. Felkaroltuk a VII.nyári orgona hangverseny sorozat, a Majestic Sounds siófoki koncertjeinek megvalósítását.

Elhivatottak vagyunk a sporttevékenységek támogatása mellett is, hiszen a mozgás az egészségmegőrzés fontos eleme, emellett a szabadidő és a kikapcsolódás, a feszültség levezetése és a stresszoldás terén is elengedhetetlen, így minden ilyen tevékenység kollégáink és a régiók lakóinak fizikai és lelki egészségét szolgálja. 2021-ben hatodik alkalommal adtuk a nevünket a Balatonkör szervezésében megvalósuló FGSZ Kiskör kerékpáros rendezvényhez, emellett anyagi támogatást nyújtottunk a Siófokon immár másodszor megszervezett, egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportág, a SUP bajnokságának megvalósításához. Adományokkal segítünk mindemellett több, működési területünkön érintett, nehéz helyzetben lévő sportegyesületet is. Hozzájárultunk az olasz Dolomitokba szervezett Eötvös expedíció megvalósításához is, tisztelegve ezzel Eötvös Lóránd tudományos munkája előtt.

Oktatási intézmények támogatása

Rendszeresen közreműködünk a környezetünkben működő iskolák rendezvényeinek megszervezésében. Támogattunk szabadidős tevékenységeket szakképző iskolákban, segítettünk bútorok felújításában és dekorációs tárgyakkal járultunk hozzá az iskolák szebbé, otthonosabbá tételéhez. Máskor számítástechnikai eszközök biztosításával tettük lehetővé a modernebb oktatási környezet kialakítását. Jó kapcsolatot ápolunk a Miskolci Egyetemmel is, ahol Társaságunk a szakmai képzések és egyetemi versenyek rendszeres közreműködőjeként jelenik meg.

Oktatási intézmények támogatása
Aktívan részt veszünk a telephelyeinket befogadó települések környezetének megszépítésében
Aktívan részt veszünk a telephelyeinket befogadó települések környezetének megszépítésében

Számtalanszor vettünk részt a helyi önkormányzatokkal karöltve tereprendezésben: növényeket ültettünk, játszóteret építettünk, kerítést festettünk, vagy éppen hulladékot gyűjtöttünk, amit az alábbi videó is bemutat.