Társadalmi szerepvállalás

Egy jól működő vállalat alapvető érdeke, hogy előmozdítsa működési környezetének sikerét is. Társadalmi szerepvállalásunk filozófiája ezért az együttműködés és az értékközvetítés pillérein nyugszik.

Fontosnak tartjuk a működési területünkön található települések segítését. Kiemelt figyelmet fordítunk a környező falvak és városok intézményeinek és civil szervezeteinek szociális, kulturális, sport-, továbbá egészség- és környezetvédelemmel kapcsolatos programjaira.
Fontos számunkra az oktatási intézmények és a hátrányos helyzetű családokban nevelkedő gyermekek tanulmányi támogatása. Ennek érdekében rendszeresen szervezünk gyűjtéseket, melyeknek köszönhetően tanszereket, ruhaneműt és élelmiszereket juttattunk el az érintettek részére.

Nagy hangsúlyt fektetünk a székhelyünkön, Siófokon és a Balaton környékén, továbbá a régiós telephelyeink területén tevékenykedő civil szervezetek, intézmények tevékenységének előmozdítására, s mivel tevékenységünk országos, a támogatások egy részével országos működésű társadalmi szervezeteket, intézményeket is segítünk.
Az anyagi hozzájárulás mellett eszközátadással és kollégáink önkéntes adománygyűjtő tevékenységével is segítjük a rászorulókat. Rendszeresen gyűjtünk a Mikulásgyárnak vagy akár tárgyi ajándékokkal támogatjuk a környezetünkben működő oktatási intézményeket, civil szervezeteket.

Véradás

2011 óta szervezünk vállalati véradásokat működési területeinken. Az elmúlt évek összesített mutatói:

2690

MUNKAVÁLLALÓ

136

ALKALOM

8070

EGYSÉG

8070

EMBERÉLET

/2011-2020/

Beteg gyerekek segítése a Csodalámpa Alapítványon keresztül

A Csodalámpa alapítvánnyal több mint egy évtizede működünk együtt, hogy mosolyt varázsoljunk a súlyos beteg gyermekek arcára. 

Beteg gyerekek segítése a Csodalámpa Alapítványon keresztül
Aktívan részt veszünk a telephelyeinket befogadó települések környezetének megszépítésében
Aktívan részt veszünk a telephelyeinket befogadó települések környezetének megszépítésében

Számtalanszor vettünk részt a helyi önkormányzatokkal karöltve tereprendezésben: növényeket ültettünk, játszóteret építettünk, kerítést festettünk, vagy éppen hulladékot gyűjtöttünk, amit az alábbi videó is bemutat.

Légzésvédelmi eszközök biztosítása a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére

A Vízimentők és három megyei kórház – a kaposvári, a veszprémi és a zalaegerszegi – intenzív osztálya közötti megállapodás értelmében a kórházak a nyári átadást és az eszközök rendeltetésszerű használatának bemutatását követően már ma is ingyenesen használhatják a Vízimentők tulajdonában lévő professzionális légzésvédelmi eszközöket. Az oktatás részeként összesen 22 orvos és ápoló számára bemutatásra került a személyes védőfelszerelések alkalmazásának módja, az eszközök össze- és szétszerelésének technikája, az eszközök rendszerben történő használata.

Az említett három kórházba eljuttatott, izolációs légzésvédelmi felszerelés képes egyidejűleg 4-4 fő egészségügyi ellátó személyzet teljes biztonságát garantálni a vírussal szemben, bármilyen ellátás közben, szavatolva annak biztonságos végrehajtását. A kórházi szakdolgozók maximálisan elégedettek a túlnyomásos, külső levegővel működő teljes arcos maszkokkal használatával, mert nincs párásodás és 100%-os védelmet biztosít számukra. Számos beavatkozáson vannak túl és napi használata már-már rutinszerű.

Büszkék vagyunk rá, hogy az FGSZ által adományozott felszerelések hatékonyan járulnak hozzá az egészségügyben dolgozók légzésvédelmi szempontból biztonságos körülmények közötti áldozatos munkavégzéséhez.

Légzésvédelmi eszközök biztosítása a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére
A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és az FGSZ közti egy évtizedes együttműködés idén nyáron új kezdeményezéssel bővült, amikor Társaságunk légzésvédelmi eszközök beszerzését támogatta. Az eszközök célja a beavatkozó szakszemélyzet légzésvédelme, illetve a potenciális megfertőződés elleni kitettségük csökkentése, így nyújtva kiemelt védelmet az egészségügyi dolgozóknak.
Oktatási intézmények támogatása
Oktatási intézmények támogatása

Rendszeresen közreműködünk a környezetünkben működő iskolák rendezvényeinek megszervezésében. Támogattunk vetélkedőt a siófoki gimnáziumban, szabadidős tevékenységeket szakképző iskolákban, segítettünk bútorok felújításában és dekorációs tárgyakkal járultunk hozzá az iskolák szebbé, otthonosabbá tételéhez. Máskor számítástechnikai eszközök biztosításával tettük lehetővé a modernebb oktatási környezet kialakítását. Jó kapcsolatot ápolunk a Miskolci Egyetemmel is, ahol Társaságunk a szakmai képzések és egyetemi versenyek rendszeres közreműködőjeként jelenik meg.

Kulturális élet és sportrendezvények támogatása

Segítségünkkel Siófokon és működési területünk településein színvonalas előadások megszervezésére nyílik lehetőség. Közreműködésünkkel érkezik a siófoki kulturális központba számtalan színvonalas előadás, ahogy a régiók területén is hozzájárulunk a nívós szórakozási lehetőségek megvalósításához. 2020-ban Kápolnásnyéken és Kővágóörsön támogattuk a Képmás-estek elismerésre méltó előadásait.
Elhivatottak vagyunk a sporttevékenységek támogatása mellett is, hiszen a mozgás az egészségmegőrzés fontos eleme, emellett a szabadidő és a kikapcsolódás, a feszültség levezetése és a stresszoldás terén is elengedhetetlen, így minden ilyen tevékenység kollégáink és a régiók lakóinak fizikai és lelki egészségét szolgálja. 2020-ban ötödik alkalommal adtuk a nevünket a Balatonkör szervezésében megvalósuló FGSZ Kiskör kerékpáros rendezvényhez, emellett anyagi támogatást nyújtottunk a Siófokon először megszervezett, egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportág, a SUP bajnokságának megvalósításához. Adományokkal segítünk mindemellett több, működési területünkön érintett, nehéz helyzetben lévő sportegyesületet is.

Kulturális élet és sportrendezvények támogatása