Az FGSZ Informatikai Platformján (IP) 2021. negyedik negyedévében végrehajtott fejlesztések

2021. 12. 17.

Az FGSZ Zrt. elkötelezett informatikai rendszereinek folyamatos modernizálásában, ennek újabb mérföldköveként az alábbi fejlesztések kerültek megvalósításra 2021. negyedik negyedévében:

  • Ahogyan azt az  augusztus 30-i hírlevelünkben jeleztük: az üzleti alkalmazásaink (IP, KP, RBP és publikus honlapja, IPDATA és a szintén publikus TSODATA) a támogatott böngésző - a továbbra is alapértelmezett Google Chrome mellett - a jelenlegi Microsoft (MS) Internet Explorerről MS Edge-re változott. Köszönjük a tesztelés során tett észrevételeiket!
  • Az IP, RBP és KP felületén a bejelentkezett felhasználó neve mellett elhelyeztünk egy pajzs alakú jelölőt, amely a tanúsítvány közelgő lejáratra figyelmeztet három fokozatban: zöld esetén a lejárat 90 napon túl fog bekövetkezni, sárga jelölő esetén 90 napon belül le fog járni a tanúsítvány, érdemes indítani a megújítást a tanúsítvány-kibocsájtónál; míg piros jelölő esetén a tanúsítvány 30 napon belül lejár. A részletes működésről az IP felhasználói kézikönyvben
  • A rendszerhasználóink kérésére kibővítettük a gép-gép kapcsolati jogcímátvezetési ügylet bejelentésének funkcióját a rögzített/jóváhagyott ügylet törlésre/visszavonásra jelölésével. A részleteket a rendszerhasználóknak készült IP interfész specifikációk közt találják.
  • Elkészült a 2021. október 1-től hatályos ÜKSZ 4.3.5.1. f) pontja szerinti rendszerhasználók részére készült adatszolgáltatási felület, melynek használatával egy esetleges válsághelyzet során kell a betáplált forrás(ok) árát megadni. A funkció tesztelésére lehetőséget biztosítunk az IP UAT tesztrendszerén. A rendszerhasználók számára készült Felhasználói kézikönyvben lehet részleteket találni a működést illetően.
  • Bevezetésre került a kapacitásátruházás (Assignment) bejelentésének lehetősége az RBP-n.

Kérjük, hogy amennyiben a működésben, tesztelés során bármilyen rendellenességet tapasztalnak, jelezzék felénk TopDesk-en keresztül.

Köszönettel:

FGSZ Zrt.

Hírlevél feliratkozás