Az FGSZ IT Igazgatója, Tichy-Rács Bálint az év informatikai vezetője díj nyertese

2021. 08. 27.

A Vezető Informatikusok Szövetsége szokásos nyár végi rendezvényén adta át 2021. évi elismeréseit, az Év Informatikai Vezetője, valamint a fiatal szakemberek munkáját elismerő Braun Péter-díjat – ez utóbbit az idei évben Informatika Igazgatóságunk vezetője, Tichy-Rács Bálint vehette át.

A Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) egy társadalmi szervezet, mely a magyar informatikai piac legnagyobb, meghatározó vásárlóit tömörítve képviseli az informatikai eszközöket, rendszereket és szolgáltatásokat felhasználó vállalatok, intézmények érdekeit.

A szervezet egyik legmeghatározóbb elnökének emlékét őrző díját minden évben egy kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó, 35 évnél fiatalabb informatikai vezetőnek ítélik oda. Ez évben a megtisztelő kitüntetést az FGSZ Informatika Igazgatóság vezetője, Tichy-Rács Bálint vehette át.

Bálint diplomája megszerzése óta az energetikai szektorban tevékenykedik, pályáját a MOL-nál gyakornokként kezdte, ahol vezető beosztásig jutott. Innen igazolt hozzánk 2017-ben: az első két év során az alkalmazásfejlesztést irányította, 2019 óta pedig Vállalatunk informatikai igazgatója.

A bírálóbizottság értékelésében kiemelte Bálint felkészültségét, melyet leginkább az mutat, hogy egy az üzembiztonságot mindenek felett előnyben részesítő ágazatban is képes volt innovációra nyitott környezetet létrehozni. Vezetése két éve alatt olyan IT-szervezetet alakított ki, amely rendszerek és megoldások köré szerveződve biztosít stabil alapot a Vállalat számára a digitális fejlődéshez.

Hírlevél feliratkozás