Idén is jelesre vizsgáztunk a SKET gyakorlaton

2024. 04. 26.

A veszélyhelyzetekre soha nem lehetünk eléggé felkészülve, így fontos, hogy élesben is minden körülmények közt pontosan és jól teljesítsünk. Ez évi SKET (azaz Súlyos Káresemény Elhárítási Terv) gyakorlatunk Szada Kompresszorállomás területén zajlott, ahol gázkiáramlás miatt elrendelt havária okán intézkedtek kollégáink.

Ahogy idén sok minden, ez a gyakorlat is némileg rendhagyó módon zajlott; a pandémiás intézkedések miatt ugyanis a próba nagy része online, illetve telefonon folyt. A szimuláció során a gázkiáramlás észlelését követően kollégáink biztosították a területet, leszakaszolták és nyomásmentesítették az érintett vezetékrészt, majd megkezdték a javítást. Ezúttal is mindvégig szigorúan tartottuk magukat az értesítési és hibaelhárítási protokollhoz, a Katasztrófavédelem és szlovák partnerünk, az Eustream folyamatos tájékoztatása mellett.

Bebizonyosodott azonban, hogy nehezített körülmények között is eredményesen birkózunk meg a veszélyhelyzetekkel, hiszen a bejelentéstől számított alig több mint másfél óra alatt megoldottuk a haváriahelyzetet.

Mindezt a hatóság is megerősítette: a gyakorlatot sikeresnek ítélték, kiemelték a kollégák gyors és hatékony beavatkozását.

Gratulálunk a résztvevőknek!

Hírlevél feliratkozás