Napelemes beruházásokkal teszünk a zöldebb villamosenergia-felhasználásáért

2023. 02. 20.

2022-ben indult napelem projektünk keretében ezen a héten üzembe álltak az FGSZ Zrt. első háztartási méretű napelemes kiserőművei.

A Kecskeméten és Hajdúszoboszlón telepített 50, illetve 22 kW-os teljesítményű napelemek e két telephelyünk éves villamosenergia-fogyasztásának több, mint 40%-át biztosítják. A következő hetekben egy további kiserőmű kezdheti meg a működést Társaságunk nyugati régiójában: jelenleg a győri beruházásunk hálózatra kapcsolását várjuk, így hamarosan az FGSZ minden régiójában üzembe áll egy napelemes rendszer.

A projekt továbbra is folytatódik 2023-ban. A tavalyi év során felmértük az összes, több, mint 500 villamosenergia-fogyasztási telephelyünket, melyek közül kiválasztottuk a legideálisabb helyszíneket, ahol a villamos energia helyben felhasználható. Összesen 46 telephelyünkön zajlik a telepítés az idei év során folyamatosan, melynek eredményeképp a telepített teljesítmény várhatóan meghaladja majd a 800 kW-ot. Így az év végére az FGSZ Zrt. villamosenergia-fogyasztásának 8%-át saját maga állíthatja elő.

Hírlevél feliratkozás