Biztosíték számoló - negyedéves

2023. 07. 21.

Tisztelt Partnerünk!

A biztosítékrendszerrel kapcsolatos változásokról szóló Hírlevelünkre hivatkozva a 2023/2024-es gázévre vonatkozó 2023. augusztus 7-én induló első negyedéves aukciók előtt a következőkre szeretnénk felhívni figyelmüket.

  • Közzétettünk a 2023/24-as gázévi díjakat tartalmazó, negyedéves kapacitáslekötésre vonatkozó számolótáblát (ITT elérhető „Biztosíték számoló - negyedéves” néven), melynek segítségével láthatják, hogy a lekötni kívánt portfolió milyen összegű aukciós, szerződéses és adott esetben kiegészítő biztosíték benyújtását igényli az egyes kockázati besorolások esetén.
  • Több negyedévre vonatkozóan egyszerre futó aukciók alatt az RBP-n mind a négy negyedévre vonatkozóan zárolásra kerülnek a kapacitásdíjak és az esetleges aukciós prémiumok.
  • Az aukció zárását követően a zárolások feloldásra kerülnek az RBP-n, ezzel egyidőben az IP-n zárolásra kerül a szerződéses biztosíték, emellett magas kockázati kategória esetén a kiegészítő biztosíték a 4.d ÁSZF-ben, valamint a ITT elérhető„Biztosíték számoló - negyedéves” táblában meghatározottak alapján.
  • Kérjük, gondoskodjanak arról, hogy a negyedéves aukció(ka)t megelőzően a minimum 35 millió Ft összegű aukciós biztosíték óvadék, vagy garancia (2024. november 30-ig érvényesnek kell lennie) formájában benyújtásra kerüljön Társaságunk felé.
  • További biztosíték beküldésére egészen 2023. augusztus 4-én 12.00 óráig (CET) van lehetőségük.

További részletes infók: 4.d ÁSZF valamint Fedezetkezelés.

Kérdés esetén a címen keressenek bennünket.

Üdvözlettel:

FGSZ Zrt.

Hírlevél feliratkozás